Njuta av sommaren OCH gå ner i vikt samtidigt?

4 tips för att njuta av sommaren och gå ner i vikt

sommar-ga-ner-i-viktMed strategiska val så kan du både njuta ute i solen och lyckas få ner din fettprocent.

I detta inlägget kommer du få 4 tips på hur du enkelt kan skapa utrymme för en glass eller varför inte ett glas vin – samtidigt som du går ner i vikt.

Njuta av sommaren OCH gå ner i vikt samtidigt?

När solen skiner blir de flesta av oss som kor på grönbete. Vi flockas i parker och njuter av värmen på uteserveringar. Detta är ingenting du behöver välja bort, fastän du vill lyckas med en viktminskning.

Här kommer därför 4 snabba tips på hur du kan njuta av den kommande sommaren och samtidigt komma närmare ditt mål:

1. Packa inte med för mycket snacks

Det är fullt möjligt att gå ner i vikt och samtidigt unna sig något gott då och då. Viktminskning beror på den totala mängder energi du konsumerar.

Däremot kan det vara bra att exempelvis lämna bag-in-boxen eller familjepacket med kakor hemma. Det är trots allt lättare att överäta av onyttigheter om man tar med sig mer än man tänkt äta.

Precis som alla andra dagar på året ska du fokusera på att äta dig mätt på schyssta råvaror innan du går loss på de tomma kalorierna.

2. Smarta snacks och måltider – planera i förväg!

Bär och frukt är utmärkt att ha med som snacks till parken. När ni tänder grillen så satsa gärna på fisk, kyckling eller vegetariska proteinkällor med en ordentlig sallad som tillbehör. Har du inte testat att grilla sötpotatis så gör det.

Du kan hålla nere energiintaget genom en sås på naturell kvarg eller yoghurt. Min favorit består av kvarg, skalade och hackade gröna äpplen med massor av pressad vitlök.

3. Så skapar du utrymme för en glass eller 2 glas vin

sommar-glass-ga-ner-i-viktOm du byter 1 dl crème fraîche 34 % mot 1 dl kvarg 0,2 % så har du bara där sparat in ungefär 250 kcal. Vilket är energiinnehållet i 2 glas vin. Eller som i den nya Magnum-glassen double peanut butter. Välj själv!

4. Ju mer du rör på dig desto mer kan du äta

Sommaren är också helt perfekt för att öka din energiförbrukning. När du ändå är ute så kan du se till att få mera motion genom promenader och spontanidrott. Ta med en boll till parken eller ta en joggingtur innan du tar ett svalkande dopp.

Utnyttja helt enkelt energiboosten solen bidrar med genom att öka din rörelse. Själv föredrar jag aktiva parkhäng med allt från yoga, slackline till att kasta frisbee.

Slipp börja om på hösten – ta vara på sommaren!

Se till att den här sommaren blir en sommar som för dig närmare ditt mål. Sommar och semestertider behöver inte vara en period när du pausar din viktminskning för att sen börja om till hösten med ett antal kilo plus på vågen.

Viktminskningstips direkt i inkorgen?

Börja prenumerera – helt gratis! Fyll i namn, e-postadress och tryck på "Ja, tack".

Ja, tack!